sobota, 22 kwietnia 2017

"Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole" - Beata Sokołowska, Skorupska Edyta

Dieta alkaliczna to "odżywanie, którego celem jest dbanie o równowagę kwasowo-zasadową organizmu."

A "Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole" jest wspaniałą książką i wielką inspiracją. Mnóstwo pysznych przepisów z ogólnie dostępnych produktów. Zdjęcia, które cieszą oko i sprawiają, że sam stajesz się głodny. Poza tym wielki plus za dwie tabele: jedna informuje w jakich miesiącach jest sezon na dany owoc i warzywo, druga natomiast o terminie i sposobie przechowywanie produktów spożywczych. Dużo porad i genialnie podzielone przepisy ze względu na główny produkt, śniadanie, coś słodkiego lub wykorzystanie resztek! W naszej kuchni nic się nie może znajdować. 

Jeśli znamy się już długo, to dobrze wiesz, że lubię odkrywać nową kuchnię i przepisy, ale i tradycjonaliści znajdą coś tu dla siebie. Nawet babcia była zachwycona, a ciężko ją zachwycić nowoczesną kuchnią. Poza tym zdrowo, nie znaczy nudno! Polecam spróbować i skorzystać z "Alkalicznego gotowania"!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz